Om de beste sociale mediaplatforms voor uw product te kiezen

Sociale netwerksites, waarin blogs en forums moeten worden opgenomen, zijn enkele van de beste manieren om gratis verkeer en backlinks naar uw site te krijgen. Haast u echter niet zomaar en sluit u aan bij elk groot sociaal netwerk dat er is, u moet eerst wat onderzoek doen. Het idee is dat u gaat naar waar uw markt is, in plaats van dat ze u vinden, en als er geen markt is op het socialemediaplatform dat u hebt gekozen voor uw specifieke product, verspilt u veel tijd.

Kijk met Facebook of een andere soortgelijke sociale mediasite naar de groepen waar u lid van kunt worden. Afhankelijk van wat u promoot, zijn er tiktok likes kopen misschien maar een of twee, of tientallen. Dat betekent niet dat je je bij al die groepen tegelijk moet aansluiten. Er is geen manier om te weten wat er binnen die groepen gebeurt zonder lid te worden, dus schrijf je gewoon in voor twee of drie tegelijk als er veel zijn, en houd in de gaten wat er binnen hen gebeurt. Als er na een week weinig activiteit is in de groep, ga dan naar een andere. Als de gesprekken binnen een groep niet relevant zijn voor je kernonderwerp, ga dan verder met een ander onderwerp.

Zie het hele proces als onderzoek, alsof je van deur tot deur verkoopt. Zou je proberen je product op de markt te brengen in een wijk die totaal ongeschikt is?

Met forums en blogs is het vrijwel hetzelfde. Te veel blogs en forums worden niet gemodereerd, dus mensen kunnen zich aanmelden die gewoon lastig willen zijn – ze zijn in niets anders geïnteresseerd dan in zichzelf. Die blogs moeten worden vermeden, omdat mensen er uiteindelijk genoeg van krijgen en niet meer terugkomen.

Het is niet alleen eenrichtingsverkeer als je lid wordt van een socialemediagroep. Je kunt het beste een actieve groep zoeken waar mensen je iets kunnen leren en waar je wat PR en onderzoek kunt doen voor je product.

Als je je aanmeldt bij een blog en meteen begint te schreeuwen over je product, kom je niet ver. Mensen in die blogs zouden actief moeten zoeken naar antwoorden op hun vragen en oplossingen voor hun problemen. Bouw relaties op voordat u probeert uw product te promoten. Als mensen je eenmaal kennen, leuk vinden en vertrouwen en weten dat je regelmatig bijdraagt aan een sociaal netwerkplatform, alleen dan ben je in staat om je product met succes aan te bieden.

Sociaal betekent interactie, dus begin met een plan en beslis precies wat je wilt doen of bereiken als je lid wordt van een sociaal netwerk.

Een sociale netwerksite zou dit voor u moeten doen:

Wees een plek waar u relaties kunt opbouwen met anderen die geïnteresseerd zijn in uw product.
Zorg voor een medium om je gezicht en meningen bekend te maken. Dit staat bekend als self-branding.
Geef je ideeën voor artikelen om te schrijven. Als mensen constant een probleem hebben of dezelfde vragen stellen waarvoor uw product een oplossing zou kunnen bieden, schrijf dan een artikel en geef ze direct oplossingen.
Geef ideeën voor zoekwoorden – er kunnen bepaalde termen worden gebruikt waar u nog nooit aan had gedacht. U kunt ze gebruiken als trefwoorden in nieuwe artikelen en zoeken naar andere blogs of groepen die relevant zijn voor die trefwoorden.
Voer gesprekken waar je aan kunt deelnemen en waar je advies en oplossingen kunt bieden.
Als u zich heeft aangesloten bij blogs, forums en bepaalde mediasites waar u een link naar uw site kunt gebruiken, houd dan uw statistieken in de gaten, d.w.z. het aantal bezoekers dat van die sites naar uw site komt. Als sommigen beter presteren dan anderen, concentreer je dan op die.

Als waarschuwing: sluit je niet aan bij elk beschikbaar social media-platform, het zal te veel werk en erg tijdrovend zijn. Zoek in het begin een paar en heb een plan, draag regelmatig bij en bekijk de resultaten. Als je eenmaal tevreden bent met een of twee, zoek dan een andere. Spreid jezelf niet te dun uit, anders zullen al je inspanningen nutteloos zijn als je het niet bij kunt houden.

Ben je succesvol geweest met je marketinginspanningen op sociale media? Welke tactieken heb je gebruikt en heb je tips voor beginnende spelers? We horen graag van je.