Je kleren drogen in een droger is niet altijd sneller dan ze buiten te drogen hangen

Kleding die aan de waslijn hangt om te drogen, ruikt heerlijk fris. Helaas is dit voor veel mensen geen optie, maar misschien wel de enige optie voor anderen. Als je afhankelijk bent van een droger om je kleding te drogen, is het onhandig als er iets misgaat. Het kan u veel geld kosten om uw droger te repareren of als uw droger er langer over doet dan nodig is om uw kleding te drogen. Hier zijn een paar tips om je wasgoed sneller droog en weer in je kast te krijgen.

Natuurlijk is het pluisfilter Verwarmde bodywarmer het meest voor de hand liggende onderdeel om te onderhouden op uw droger. U weet waarschijnlijk al hoe belangrijk het is, maar het verdient toch een vermelding. Meestal bevinden pluisfilters zich bovenop de droger of net binnen de deur van de droger. Pluisfilters zijn het meest voorkomende onderdeel dat langere droogtijden veroorzaakt. Als je filter verstopt zit met pluisjes, blokkeert het de luchtstroom.

U moet uw pluisfilter na elke lading kleding reinigen. Hoe minder pluisjes in uw filter, hoe efficiënter uw droger werkt. Lint is ook een gevaarlijk brandgevaar. De meeste branden in de droger zijn het gevolg van het niet goed reinigen van het pluisfilter.

Veel mensen realiseren zich niet dat als je een wasverzachter in je was gebruikt, je pluisfilter een film ontwikkelt. Deze film verhindert ook een goede luchtstroom. Was het filter met warme zeep en water. Droog het filter grondig af voordat u het terug in uw droger plaatst. Door de tijd te nemen om uw filter regelmatig te wassen en te drogen, kunt u controleren op scheuren in het gaas of scheuren in het frame. Als uw pluisfilter beschadigd is, vervangt u deze.

Een andere grote factor in de tijd die een droger nodig heeft om je kleding te drogen, is de luchtstroom door de ontluchtingsslang. Terwijl uw kleding droogt, neemt de luchtvochtigheid in de verwarmde lucht in uw droger toe. Als de lucht niet kan ontsnappen, blijft de lucht in je droger verzadigd. Door de vochtige lucht kan het vocht moeilijk uit je kleding verdampen. Uw kleding kan erg heet en vochtig worden. Een ventilatieopening, vrij van verstoppingen, zorgt voor een goede luchtstroom en droogt je kleding sneller.

Controleer de luchtstroom van uw droger door uw hand tegen de ventilatieopening aan de buitenkant van uw huis te houden. De luchtstroom moet sterk zijn. Als het zwak is, weten we dat de lucht niet goed ontsnapt. Zorg ervoor dat de ontluchtingsslang stevig is aangesloten op uw droger en de externe ventilatie. Naast verstoppingen kan de ontluchtingsslang knikken of gaten hebben, wat resulteert in een lage luchtstroom. Nadat u de ontluchtingsslang hebt gecontroleerd, gebruikt u uw stofzuiger om de ontluchting in uw droger schoon te maken. Dit zou je eigenlijk een paar keer per jaar moeten doen.

Bij het vervangen van uw ontluchtingsslang is het geen goed idee om een plastic slang te gebruiken, aangezien deze brandbaar is. De beste ontluchtingsslang die u kunt gebruiken, is gemaakt van uitzetbaar aluminium en heeft meestal een diameter van tien centimeter. Gebruik het meest directe pad met de minste bochten om de slang naar de externe ventilatieopening te brengen. Kuilen en bochten in de slang zijn plekken waar pluisjes zich ophopen.

Als het onderhoud van uw pluisfilter en ontluchtingsslang is voltooid en u nog steeds problemen ondervindt met uw verver, is een elektrische om te controleren het verwarmingselement. Als het verwarmingselement niet werkt, wordt de lucht in je droger niet warm. Er wordt warme lucht gebruikt omdat deze meer vocht opneemt. Koele lucht zou veel langer nodig hebben om je kleding te drogen. Het verwarmingselement bevindt zich in de kast van uw droger en moet worden getest.

Een ander elektrisch onderdeel om te controleren is een thermostaat. Het regelt de temperatuur van de lucht in uw droger. Als je thermostaat defect is, kan het zijn dat het verwarmingselement een signaal krijgt om uit te schakelen voordat het de gewenste temperatuur heeft bereikt.