Hoe werken testen op seksueel overdraagbare aandoeningen?

Fysiek doorgegeven besmettingen SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen), en zijn uitzonderlijk normaal. Veel SOA’s hebben geen bijwerkingen of uiterst vage bijwerkingen, waardoor ze moeilijk op te merken zijn. De schande rond SOA’s weerhoudt sommige mensen er bovendien van zich te laten behandelen. Onbehandeld kunnen SOA’s extreme medische problemen veroorzaken, waaronder kwaadaardige groei en vruchteloosheid. Testen is de beste manier om er zeker van te zijn dat je een SOA hebt. In dit artikel bespreken we wie zich moet laten testen en waar je je kunt laten testen.

Een seksueel overdraagbare aandoening is een fysiek overdraagbare infectie die ontstaat door een SOA. Ziekten ontstaan wanneer microben, parasieten of infecties het lichaam binnendringen. Deze interactie vindt plaats voordat een infectie ontstaat. Hoewel seksueel overdraagbare aandoeningen voortkomen uit besmettingen (SOA’s), betekent het hebben van een SOA niet gegarandeerd dat je een ziekte van die besmetting krijgt.

Zoals we al zeiden, kunnen een paar ziekten geen bijwerkingen hebben, dus is een zelftest SOA van vitaal belang om de verspreiding van SOA’s te voorkomen. Anderzijds heeft een infectie regelmatig duidelijke tekenen of bijwerkingen.

Als je fysiek dynamisch bent geweest, is het slim om je te laten testen op SOA’s. Laat je ook testen als jij en je partner overwegen om geen condooms of andere technieken ter voorkoming van conceptie te gebruiken. Aangenomen dat jij of je partner verschillende partners hebben en dat je bijwerkingen hebt die erop wijzen dat je een SOA zou kunnen hebben.

Veel mensen met een lange relatie hebben het niet geprobeerd voordat ze bij elkaar kwamen. Aangenomen dat dit een ideaal geval is voor uzelf en uw partner, is het denkbaar dat een van u beiden al heel lang leeft met een onontdekte SOA. De meest veilige beslissing is om zelf een Zelftest SOA te kopen.

Omgaan met je seksuele welzijn is niet iets om verlegen over te zijn. Als je je zorgen maakt over een bepaalde ziekte of bijwerking, praat dan met een specialist. Hoe eerlijker je bent, hoe beter de behandeling die je kunt krijgen.

Conclusie

Het is essentieel om je te laten testen als je zwanger bent, want SOA’s kunnen de baby beïnvloeden. Je huisarts moet je, naast andere zaken, op SOA’s onderzoeken tijdens je meest memorabele bezoek voor de geboorte. Daarnaast is het belangrijk om je te laten onderzoeken als je te maken hebt gehad met verkrachting of een andere vorm van seksueel geweld. Onderzoek je gokfactoren. Het is ook essentieel om uw seksuele welzijnsrisico’s met uw arts te delen.