Hoe u uw milieusticker in Duitsland en Frankrijk koopt

Nog een belangrijk element om te onthouden is dat het ecologische stickerlabel niet altijd een garantie is dat u te allen tijde naar specifieke locaties kunt rijden. Zowel Duitsland als Frankrijk hebben kortetermijnbeperkingen die worden gehandhaafd tijdens periodes van hoge vervuiling of wanneer de luchtkwaliteit onder een bepaalde limiet daalt. In deze situaties kunnen ook auto’s met een legitiem ecologisch stickerlabel tijdelijk worden verboden om bepaalde gebieden Milieusticker Duitsland en Frankrijk kopen te betreden, ongeacht hun uitlaatgassen. Om op de hoogte te blijven, kunt u contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten of advies inwinnen bij de websites die de ecologische gebieden beheren om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de toegankelijkheidsvoorschriften.

In Frankrijk wordt het ecologische stickerlabelsysteem het “Crit’Air”-stickerlabel genoemd, wat staat voor “Certificering van luchtkwaliteit”. Vergelijkbaar met de Duitse Umweltplakette, is dit systeem gemaakt om de toegang van auto’s tot specifieke ecologische gebieden te regelen, die “gebieden met een beperkte luchtkwaliteit” (ZCR) of gebieden met lage emissies worden genoemd. Deze gebieden zijn ontdekt in belangrijke steden zoals Parijs, Lyon en Marseille, en ze zijn gepland om schadelijke uitlaatgassen te verminderen, met name tijdens periodes van hoge luchtvervuiling. Frankrijk maakt gebruik van een systeem met zes niveaus voor de Crit’Air-stickerlabels, die zijn geclassificeerd op kleur en nummer. Auto’s krijgen een stickerlabel op basis van hun ecologische invloed, waarbij het hoogst mogelijke tarief het milieuvriendelijke stickerlabel is (nummer 1), dat is gereserveerd voor elektrische of waterstofaangedreven auto’s. De stickerlabels variëren van 1 tot 6, waarbij de lagere nummers staan ​​voor auto’s met veel betere uitlaatvereisten, terwijl de hogere nummers, zoals 5 of 6, zijn voor oudere en extra vervuilende auto’s.

Bij een reis door Duitsland en Frankrijk is een cruciaal element om over na te denken het krijgen van een ecologisch stickerlabel, een vereiste voor vrachtwagens die bepaalde gebieden met lage emissies in deze landen bezoeken. Deze gebieden zijn ontwikkeld om luchtverontreiniging aan te pakken door de toegang te beperken voor vrachtwagens die niet voldoen aan bepaalde uitlaatcriteria. Hoewel dit misschien een overheidsobstakel lijkt, kan het begrijpen van hoe u uw ecologische stickerlabel in zowel Duitsland als Frankrijk kunt kopen en presenteren u behoeden voor boetes en garanderen dat uw reis met deze landen soepel en gecertificeerd verloopt.

Om een ​​Crit’Air-stickerlabel te verkrijgen, is de procedure zeer vergelijkbaar met die in Duitsland. Eerst moet u de uitlaatgroep van uw auto verifiëren. Dit wordt zeker geïdentificeerd door het merk, de versie en het bouwjaar van de auto. U kunt daarna naar de hoofdsite van het Franse ministerie van Milieu gaan en een stickerlabel verkrijgen. De applicatie zal zeker vragen om het registratienummer van uw auto en u wordt zeker gevraagd om een ​​kopie van het registratiecertificaat van de auto te sturen (in het Frans of een gelicentieerde vertaling indien nodig). De kosten van het Crit’Air-stickerlabel bedragen ongeveer 4,18 euro, inclusief verzendkosten, en het wordt meestal binnen een week per post naar uw adres verzonden. Wanneer u het ontvangt, moet u het op de binnenkant van uw voorruit plakken, op een vergelijkbare plaats als het Duitse stickerlabel. Het is essentieel om in gedachten te houden dat het Crit’Air-stickerlabel in het hele land staat, dus het geldt voor alle gebieden met lage emissies in Frankrijk, niet alleen in de steden waar u naartoe gaat.

Hoewel het misschien moeilijk lijkt om door deze systemen te bladeren, is het verkrijgen van de ecologische stickerlabels redelijk eenvoudig als u weet waar u heen moet en welke gegevens vereist zijn. De belangrijkste boodschap is om van tevoren te plannen voordat u naar Duitsland of Frankrijk reist, met name als u in grootstedelijke faciliteiten met gebieden met lage emissies aankomt. De stickerlabels zijn eenvoudig online te kopen en de procedure is snel en effectief. Als u niet zeker weet onder welke lozingsclassificatie uw auto valt, bieden verschillende websites in beide landen hulpmiddelen om u te helpen bij het inspecteren met behulp van het merk, model en jaar van uw auto.

Er zijn enkele opmerkelijke verschillen tussen het Duitse en Franse systeem. Hoewel de ecologische gebieden van Duitsland bijvoorbeeld niet zo wijdverbreid zijn als die van Frankrijk, zijn er nog steeds een aanzienlijk aantal steden en gebieden die de Umweltplakette nodig hebben, vooral omdat steeds meer steden streven naar het ontwikkelen van gebieden met lage emissies. Aan de andere kant heeft Frankrijk daadwerkelijk een bredere uitvoering van het Crit’Air-systeem gezien, waarbij de Franse federale overheid verplicht dat elke auto die in een ZCR rijdt een Crit’Air-stickerlabel moet hebben. Beide landen leggen deze richtlijnen strikt op en de boetes voor niet-naleving kunnen hoog zijn – variërend van 68 euro in Frankrijk tot wel 80 euro in Duitsland. Daarom is het altijd een uitstekend idee om het stickerlabel van tevoren te krijgen, vooral als u van plan bent om een ​​aantal steden of gebieden te bezoeken.