Een plan om een eenvoudige kruidentuin te creëren

Je hebt tv-koks maaltijden zien gooien, roeren, marineren en garneren met verse kruiden. Je hebt ze in de tuincentra gezien en recepten en artikelen gelezen die de krachtige smaak promoten die wordt verkregen door delicate plantenbladeren aan een gerecht toe te voegen. De warmte activeert de natuurlijke oliën en laat verslavende aroma’s losbarsten.

Misschien heb je de verse eetbare wijnstokken in doorzichtige pakketten in de supermarkten gekocht. Maar dit jaar heb je besloten om te stoppen met eten vanaf de zijlijn. Je hebt ervoor gekozen om in het spel te springen, een troffel te hanteren en je eigen groene vingers aan het werk te zetten door een tuinspullen kopen eenvoudige kruidentuin te creëren. Om bij elk project winst te behalen heb je ondersteuning nodig van een goed stappenplan. Dit is de methode die ik jaren geleden heb bedacht en die ik elk voorjaar blijf toepassen.

1. Onderzoek als je nog nooit een kruidentuin hebt gehad, als je verschillende planten wilt proberen, of als je wilt experimenteren met nieuwe technieken

De meeste kruiden zijn vrij eenvoudig te kweken en je zult veel leren van je eerste seizoen. Maar voordat je in de potgrond gaat graven, moet je wat tijd investeren in onderzoek. Er zijn tal van boeken in de bibliotheek en op Amazon of surf gewoon op Google’s uitgestrekte landschap van tuinieren hoe boeken te boeken. Besteed aandacht aan kookboeken, tijdschriften en kookprogramma’s. Welke kruiden gebruiken jouw favoriete chef-koks? Begin je onderzoek door die specifieke kruiden op te zoeken.

Onderweg ontdek je nog meer tuinjuweeltjes. Natuurlijk is de meest actuele informatie op internet te vinden, maar geef geen korting op oudere boekwinkels of eerder geschreven materiaal uit de bibliotheken. Kruiden worden al eeuwen in de keuken gebruikt. Ik heb een aantal heerlijke recepten en interessant advies buiten de gebaande paden gevonden.

2. Beoordeel bestaande tuinbedden

Hoe presteerden je kruiden vorig jaar? Moet u uw grond testen om te bepalen of er kunstmest of organische voedingsstoffen moeten worden toegevoegd? Dit is ook het moment om uit te zoeken hoeveel nieuwe potgrond je moet kopen. Was je blij met het plantenmenu van vorig jaar? Zijn er die u wilt stopzetten omdat ze een uitdaging waren om te groeien of omdat u er gewoon niet veel aan vond? Moet u planten die meer of minder zonlicht nodig hebben van standplaats veranderen? Misschien waren er planten die meer in de grond zouden gedijen of had je krachtige kruiden zoals munt die je bedden overnamen en in een pot moesten worden bewaard?

3. Voorjaarsschoonmaak

Door het onkruid volledig te verwijderen voor het planten, bespaart u tijd en energie gedurende het groeiseizoen. Je zult nog steeds wat invasieve kleine scheuten hebben die rond je kruiden zullen opduiken, maar als je er bovenop blijft door eraan te trekken terwijl je je planten water geeft en verzorgt, zal het wieden niet overweldigend zijn. Graaf eerst al het dode puin van vorig jaar op en gooi het in de prullenbak. Trek vervolgens het onkruid uit de basis zodat je ook de wortel verwijdert. Kam voorzichtig door het vuil met een handhark met 3 tanden om achtergebleven deeltjes op te sporen.